Način pripreme
U toplo sveže mleko sipajte kvasac sa šećerom i promešajte.
U posudi pomešajte brašno, so, ulje, istopljeni maslac, kiselo mleko, jaje i kvasac.
Umesite srednje meko testo i ostavite ga da se diže na toplom mestu 40 minuta.
Podelite testo na 12 loptica. Od njih tri oblikujte oblik mekike, na jedan kraj stavite izmrvljeni sir i umotajte ih u rolat.
Ostale loptice oblikujte na isti način, ali blago ih rastegnite i vežite u čvor.
U tepsiju prečnika 26 cm, premazanu uljem, stavite jedan čvor u sredinu, pored njega tri rolata i preostale čvorove po stranicama tepsije.
Ostavite da se testo diže na toplom mestu još 15-20 minuta, premažite sve umućenim žumancetom, kiselim mlekom i uljem.
Pecite domaću pogaču sa sirom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.
Izvadite je i premažite uljem, pokrijte krpom i ostavite 10 minuta.
Topla i ukusna mala pogača sa maslacem i sirom, koje se lako i brzo priprema!
Prijatno!