Maririnirana rebarca na roštilju

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
476
375
Maririnirana rebarca na roštilju
28/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
"Mi idemo da ugrejemo roštilj, a vi čuvajte ova marinirana rebarca! posle ćemo ih zajedno probati"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 1 kg
  • za marinadu
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 1 komad + 4 kašike paradajz pirea (gust)
  • sirće - 4 kašike, vinsko
  • šećer - 4 kašike
  • med - 1 kašika
  • senf - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica + 2 - 3 prstohvata ljuta
  • biber - sveže mleven, po ukusu
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk i beli luk naseckajte sitno i upržite ga u masnoći. Dodajte sitno naseckani paradajz, paradajz pire, sirće i med.

Promešajte i posolite po ukusu. Dodajte alevu papriku, ljutu papriku, biber, šećer i senf i ostavite da se krčka oko 5-10 minuta.

Ovak pripremljeni sos ispasirajte do homogene smese. Stavite nasečena svinjska rebra u veliku kesu, sipajte sos, zatvorite kesu i dobro protresite. Ostavite u frižideru preko noći.

Sledećeg dana ispecite svinjska rebra na zagrejanom roštilju uz povremeno premazivanje marinadom.

Poslužite marinirana rebarca na roštilju sa svežom salatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: