Bakin džem od krušaka

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
28/06/2017
"Probali smo svakojake recepte, ali nijedan od njih ne može da se ukusom približi ovom bakinom džemu od krušaka!"
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16 322
  • Pregledi tokom meseca252
  • Pregledi tokom sedmice35
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Male i tvrde kruške naseći na polovine. Ukloniti semena i poređati ih u redove u posudi, pa između svakog reda krušaka stavljati red šećera. Ostaviti da tako odstoji 24 sata.

Nakon toga staviti posudu na ringlu. Nakon što počne da vri, dodati karanfilić, narendanu limunovu koru i vanilu.

Za kuvanje treba oko 1 sat - kruške treba da postanu providne. Sipati odmah u tegle i zatvoriti ih.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Korisnik#218537
Korisnik#218537
14.08.2018 16:22
Recept ne valja ništa. Kruške moraju da se izrendaju ili samelju.
0
0