bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Bakin džem od krušaka

Bakin džem od krušaka

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
2841674
Bakin džem od krušaka
28/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
"Probali smo svakojake recepte, ali nijedan od njih ne može da se ukusom približi ovom bakinom džemu od krušaka!"

Potrebni sastojci

  • kruške - količina po želji, male i tvrde
  • šećer - 250 g na 500 g krušaka
  • limun
  • karanfilić - nekoliko zrna
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Male i tvrde kruške naseći na polovine. Ukloniti semena i poređati ih u redove u posudi, pa između svakog reda krušaka stavljati red šećera. Ostaviti da tako odstoji 24 sata.

Nakon toga staviti posudu na ringlu. Nakon što počne da vri, dodati karanfilić, narendanu limunovu koru i vanilu.

Za kuvanje treba oko 1 sat - kruške treba da postanu providne. Sipati odmah u tegle i zatvoriti ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: