Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Posna musaka na turski način

Posna musaka na turski način

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Posna musaka na turski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Kad otopli vreme, bacamo se na ukusna i posna jela - kao što je ova posna musaka na turski način"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • patlidžani - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • krompir - 2 komada
  • paradajz pire - 1 teglica
  • biber
  • maslinovo ulje
  • čubar
  • so
  • mirođija - 1 struk
  • paršun - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.

Začinite nadev začinima i sklonite s ringle. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev. Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica. Prelijte sve paradajz pireom.

Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu. Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom. Po želji može da se prelije i kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: