Način pripreme
Staviti vodu, ulje i prstohvat soli, da provri. Dodati odjednom brašno i mešati, dok smesa ne počne da se odlepljuje od posude, oko 5 minuta.
Smesu ostaviti da se malo ohladi, pa dodati jedno po jedno jaje, pa dobro umutiti da se sjedine. Nauljiti veliku tavu, sipati po kašiku od testa, pa malo oblikovati testo rukom ili kašikom.
Peći u jakoj rerni dok ne porumene. Kada budu gotovi, isključiti rernu i ostaviti ih unutra pola sata, ali ne otvarati vrata.
Krem pripremiti na sledeći način: skuvati sveže mleko i dodati šećer. U međuvremenu, umutiti žumanca sa brašnom. Dolivati vruće sveže mleko u malim količinama, i uz neprestano mešanje.
Nakon toga staviti ceo krem na ringlu i mešati, dok se ne zgusne. Gotov krem umutiti sa kravljim maslacem, pa ostaviti da se ohladi.
Eklere pažljivo iseći sa strane i napuniti kremom. Dobijaju se vrlo ukusni ekleri.