Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Mini ekleri sa maskarpone kremom

Mini ekleri sa maskarpone kremom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Mini ekleri sa maskarpone kremom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Sjajni mini ekleri sa kremom koji su odlični deserti za goste"

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • kravlji maslac - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 130 g
  • šećer - 3 g
  • voda - 200 ml
  • so - 2 g
  • za krem
  • maskarpone - 100 g
  • šećer - 130 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • kukuruzni skrob - 60 g
  • žumanca - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni. Maslac isecite na komadiće. U šerpu sipajte šećer, vodu i maslac, ostavite da proključa.

Skinite sa ringle, sipajte brašno i brzo izmešajte špatulom. Vratite šerpu sa kuvanim testom na tri minute na ringlu. Ono treba da se odvoji od dna.

Prebacite ga u posudu, izmešajte i sačekajte da se ohladi. Dodajte jaja jedno po jedno. Sipajte testo u fišek ili kesu za peciva sa mlaznicom.

Oblikujte mini eklere na papiru za pečenje u tepsiji. Pecite ih otprilike 40 minuta i ostavite da se ohlade. Za to vreme pripremite krem sa maskarpone sirom.

Sipajte mleko u šerpu, zagrejte ga. U posudi umutite žumanca sa šećerom, sipajte skrob. Malo po malo ih dodavajte u mleko. Neprestano mutite.

Prebacite u posudu i uvijte folijom dok se ne ohladi, posle stavite u frižider. Kada se krem u potpunosti ohladi, dodaje maskarpone sir u njega.

Sipajte ga u fišek sa dodatkom i napunite eklere kremom.

Pre nego što poslužite domaće eklere, pospite ih šećerom u prahu ili istopljenom čokoladom.

Posle možete da jedete mini eklere sa maskarpone kremom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: