Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Krhka pikantna svinjska rebra

Krhka pikantna svinjska rebra

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Krhka pikantna svinjska rebra
Fotografije: Sergei Anchev
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
5
"Krhka, pikantna, svinjska rebra traže idealni garnirung koji će da ih dopunjuje i istankne njihov ukus. Molim, samo ozbiljni kandidati"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 1, 5 - 2 kg s rebrima
  • biljni maslac - 2 kašike
  • dižonski senf - 2 kašike
  • sos vorčester - 2 kašike
  • vinsko sirće - 3 kašike
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice, ljuta
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - nekoliko struka ili korijander
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se smesa od maslaca, senfa, sosa Vorčester, sirćeta, aleve paprike, bibera i kumina. Beli luk se zgnječi, iseče na sitno i dodaje u smesu. Soli se.

Dobro oprano meso se namaže tako dobijenom smesom sa svih strana i ostavi da odstoji na hladnom bar 2-3 sata.

Stavi se u odgovarajuću posudu, nalije se oko 100 ml vode i peče se dva sata na temperaturi od 140 stepeni pod folijom.

Sklanja se folija i zapeče se još 15-20 minuta na 200 stepeni. Nakon vađenje iz rerne se iseče na rebarca i peče na dobro zagrejanom grilu (bolje roštilju) po 1 minut sa svake strane dok se maže masnoćom iz rerne.

Servira se s iskidanim peršunom ili koriijanderom, prepečenim hlebom i suvim crnim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: