Pileći bataci u vatrostalnoj posudi sa lukom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
09/06/2017
"Tako ukusni i jednostavni za pripremu - jedite sa zadovoljstvom i hladnim pivom "
Priprema8 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno58 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 349
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 kom. celih
  • luk - 3 glavice
  • mladi luk - 2 struka
  • so - 1 kašika
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Batake oprati i odvojiti bedro od donjeg dela.

Obe vrste luka oljuštiti i naseći.

Na dnu posude staviti dva bataka, posoliti ih, posuti lukom, staviti luk, pa ponovo batake, so i luk.

Dodati vodu, zatvoriti posudu i staviti u hladnu rernu.

Peći 40-50 minuta na 200 stepeni.

Bataci postaju vrlo aromatični, možete ih poslužiti sa salatom ili krompirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar