Šareni kiš

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
11/06/2017
"Tradicionalni francuski kiš, idealan za radni dan i praznik. Brzo, ukusno i originalno jelo koje možete sami da napravite, čak i da niste iskusan kuvar."
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 643
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Posuda za pečenje se prekrije papirom za pečenje i odozgo se stavi lisnato testo, pri čemu se ostave visoke ivice sa strane.

Nadev se napravi tako što se luk prodinsta u malo ulja i pomeša sa iseckanim pečenim crvenim paprikama, slanina na kockice, kiseli krastavčići iseckani na kockice, grašak i narendan kačkavalj.

Jaja se umute sa svežim mlekom, začine se solju i biberom i pomešaju sa povrćem. Tako pripremljen nadev se izlije preko lisnatog testa.

Peče se 30-40 minuta na 180 stepeni dok se ne dobije odozgo braonkasta korica.

Može da se konzumira i hladan.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar