Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Jela pod sačem»Pileći sač na meraklijski način

Pileći sač na meraklijski način

Pileći sač na meraklijski način
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Pileći sač na meraklijski način za najveće meraklije"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena + 1 zelena + 1 žuta
  • pečurke - 100 g
  • pileći file - 300 g
  • kačkavalj - 50 g, narendan
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • tikvica - 1 komad
  • so
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite meso na komadiće. Stavite na sač. Operite i isecite povrće, dodajte ih u pileći sač. Posolitem začinite začinima i maslinovim uljem.

Promešajte. Stavite u hladnu rernu ukusan sač na 150 stepeni na 15 minuta, posle pecite još sat na 190 stepeni.

Pre nego što izvadite pospite kačkavaljem, ostavite da se istopi i servirajte pileći sač na meraklijski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: