Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Bakini đevreci

Bakini đevreci

Bakini đevreci
Fotografije: Nikolina Zgurovska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"Iz starih babinih sveski jedan lak recept za đevreke!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika (istopljen)
  • šećer - 3 kašike
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • prašak za pecivo - pola kesice
  • soda - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
  • brašno - koliko upije
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sastojke, bez praška za pecivo, sode i brašna - njih pomešamo odvojeno i dodajemo ih postepeno u tečnu smesu dok se ne dobije srednje meko testo.

Razvijamo testo i pomoću čaše ili kalupa pravimo krugove, nakon čega u svakom krugu pravimo po još jedan manji krug tako da se dobije oblik đevreka.

Zagrejemo ulje i šerpi i pržimo đevreke dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: