Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Domaći ekleri sa kremom od želatina

Domaći ekleri sa kremom od želatina

IvankaIvanka
Početnik
538
Domaći ekleri sa kremom od želatina1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"I mi volimo eklere, ali još više i volimo kad se pripreme samo za pola sata i imaju mnogo, ali mnogo krema, baš kao ovi"

Potrebni sastojci

  • ZA EKLERE
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 70 g
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica (ravna)
  • limun - 1 komad (narendana kora)
  • so - 1 prstohvat
  • ZA KREM
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • želatin - 4 kašike
  • pavlaka - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejemo 250 ml vode da provri, sklonimo s ringle i u nju sipamo uz mešanje maslac i so. Dodajemo brašno odjednom i mešamo dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Stavimo ponovo smesu da se blago zagreje, nakon čega je sipamo u drugu posudu.

Dodajemo jedno po jedno jaje, narendanu koru limuna i na kraju prašak za pecivo, dok ne prestajemo da mešamo.

Zamesimo glatko, sjajno testo, koje sipamo u špric i formiramo eklere u namašćenoj i nabrašnjenoj posudi za pečenje.

Ispečemo eklere na temperaturi od 200 stepeni, stavljajući ih u prethodno zagrejanu rernu.

Za pripremu krema umutimo 4 žumanca sa 100 g šećera dok ne pobeli i dodajemo pavlaku. Rastvaramo želatin u 1 šolji vode na pari i dodajemo ga u smesu, a na kraju sipamo i belanca umućena u sneg.

Ispečene eklere isečemo na dva dela po dužini i napunimo pripremljenim kremom, nakon što se ohlade. Po želji možemo da prelijemo eklere rastopljenom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti