Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile

Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile

LiuboBLiuboB
Početnik
1
Domaći ekleri sa laganim kremom od vanile1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Uzmite komad raja u obliku eklera sa kremom od vanile - napravićete duplu dozu, ubeđeni smo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • voda - 200 ml
  • ulje - 100 g
  • jaja - 4 komada
  • Za krem
  • svežđe mleko - 900 ml
  • maslac - 50 g
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 9 kašika
  • šećer - 9 kašika
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U 200 g vode se stavlja 100 g ulja i stavlja se da provri. U njih se dodaje 1 šolja brašna uz neprestano mešanje.

Čim postane homogena smesa, sklanja se sa ringle i ostavlja se da se ohladi.

Jedno po jedno se dodaju 4 jaja i mešaju se, dok se glatko kuvano testo ne stegne.

Nakon toga u namazanu posudu za pečenje se stavlja po kašičica smese i peče se u umerenoj vatri dok se ne zarumeni.

Spremanje krema:

700 ml svežeg mleka se stavlja da provri. U njega se dodaju prethodno umućena jaja, šećer, brašno, vanila i preostalo mleko.

Meša se dok smesa ne postane glatka i gusta. Krem za eklere se skloni sa ringle. Dodaje se 50 g maslaca i meša se dok je toplo.

Krem se puni u eklere pomoću šprica sa odgovarajućim nastavkom.

Pri pečenju ekleri narastu i u njima se stvaraju šupljine u koje se ubacuje krem.

Ako nema šupljina, onda ekler može da se raseče nožem i da se napuni kremom.

Domaći ekleri sa laganim vanila kremom mogu da se pospu šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti