Najbrža čokoladna torta

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Najbrža čokoladna torta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Kada smo rekli najbrža torta, nismo imali na umu da je trebate napasti pre nego je snimimo!"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 2 kutije
  • tamna čokolada - 500 g
  • kora za tortu - 3 komada, kakao
  • pomorandžine kore - kandirane
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo istopite čokoladu na pari. Lagano ohladite.

Promešajte maskarpone i čokoladu i mešajte dok se ne pretvore u lep homogen krem.

Stavite prvu koru za tortu na poslužavnik (možete je preliti sokom od pomarandže ili šećernim sirupom), premažite je kremom. Pospite sa malo pomorandžinih kora ravnomerno. Stavite sledeću koru, premažite kremom i tako do kraja. Na kraju premažite celu tortu kremom.

Pospite ušećerenim pomorandžinim korama.

Ostavite tortu da odstoji na hladnom najmanje 4 sata pre služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: