Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pikantni pileći želuci s maslacem

Pikantni pileći želuci s maslacem

ZoriZori
Guru
8932865k
Pikantni pileći želuci s maslacem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Otkrili smo savršeno meze za vino i nemamo strpljena da ga podelimo s vama"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 1 kg
  • ljute paprike - 4 - 5 komada, suve, crvene
  • balsamiko sirće - 2 - 3 kašike
  • maslac - 70 g (pola pakovanja od 125 grama)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • biber - pola kašičice
  • aleva paprika - 1 kašika, dimljena
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • kumin - pola kašičice
  • piment - 4 - 5 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • peršun - nekoliko struka
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Želuci (bubci) se očiste i operu. Stave se u ekspres lonac sa vodom, tek toliko da ih prekrije, i kuvaju se 40 minuta. Skine se pena sa bujona, dodaje se so, zrna pimenta i lovorov list i kuva se dok ne bude gotovo.

Bubci se procede od bujona, iseku se na polovine i prebace se u tiganj sa zagrejanim maslacem i maslinovim uljem. Proprže se dok ne postnu zlatasti.

Čenovi belog luka se oljušte, ljute paprike se istucaju u avanu, doda se beli luk, biber, aleva paprika, kumin i balsamiko sirće.

Smesa se doda u bubce u tiganju, doda se nekoliko kašika bujona od bubaca, dobro se meša 1-2 minuta i skloni se sa ringle.

Jelo se rasporedi u 4 tanjira, ukrasi se strukom peršuna i režnjem limuna. Obavezno se servira vruće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: