Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Jela u đuvečari»Neodoljivi pileći želuci sa vrganjem

Neodoljivi pileći želuci sa vrganjem

Neodoljivi pileći želuci sa vrganjem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Aplauz za ideju - neverovatno ukusni pileći želudci sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • vrganj - 100 g, suv
  • maslac - 50 g
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • so
  • aleva paprika
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte želuce dok ne budu gotovi. Treba da budu potpuno mekani (možete iskoristiti ekspres lonac).

Potopite suve vrganje u hladnu vodu da omekšaju.

Ocedite želudce i pečurke i prebacite ih u glinenu posudu - đuvečaru. Posolite, dodajte alevu papriku i beli biber.

Dodajte maslac, 1/2 od bujona i prelijte pavlakom.

Zapecite u rerni oko 15 minuta. Ukus je zaista neodoljiv!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: