Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pileći želuci sa maslacem i belim lukom

Pileći želuci sa maslacem i belim lukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći želuci sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Ko bi pretpostavio da nešto ovako prosto, može biti toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileći zeluci - 500 g
  • maslac - 80 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • balsamiko - 1 supena kašika
  • vegeta
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo želuce i operemo ih. U šerpu stavljamo gotove, oprane želuce sa malo vode - koliko da ih pokrije. Čim provri, skidamo sa vatre.

Operemo ih, sipamo ponovo vodu sa malo soli i ostavljamo da se potpuno skuvaju. Kad budu gotovi, ocedimo ih.

Očistimo beli luk i izgnječimo ga u avanu. Pomešamo ga sa balsamikom. Gotovu smesu dobro promešamo.

U tiganju rastopimo maslac i ugrevamo ga. Sipamo želuce i ostavljamo ih da se kuvaju dok ne dobiju boju. Stavljamo biber i posipamo vegetom. Promešamo. Sipamo beli luk i ponovo promešamo.

Skidamo sa vatre. Serviramo ovako ili po želji da odgovarajućim prilogom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: