Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Oljušteni paradajz u teglama

Oljušteni paradajz u teglama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Oljušteni paradajz u teglama
Fotografije: Svetlana
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Zima sa njima postaje sjajna supa od paradajza"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 10 kg
  • so
  • peršun
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo paradajz, dobro očistimo od drške.

Isečemo ih na krupne parčiće i stavljamo u veliku posudu. Dodajemo so po ukusu i malo šećera, ako su kiseli.

Peršun isečemo na sitno i dodajemo ga, mešamo ih dobro i punimo u tegle.

Kuvamo ih oko 20 minuta nakon što provre. Idelana salata za zimu sa isečenim lukom i uljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: