Riblja supa

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Riblja supa
Fotografije: Nevena
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ništa ne ugreva dušu u hladnim zimskim večerima kao aromatična i bogata riblja supa!"

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 komad
  • lovorov list - 3 lista
  • biber - 15 komada, u zrnu
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 komada, srednje veličine
  • celer - 1 glavica
  • rezanci - 1/2 šolje
  • so - po ukusu
  • ulje
  • peršun
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite očišćenu i opranu skušu bez glave, lovorov list i biber u zrnu, so i dosta vode - oko 4l (preporučuje se da se ne doliva voda tokom kuvanja). Kuvajte sve oko 15 minuta.

Izvadite ribu i procedite bujon. Vratite na vatru i dodajte krompir.

Za to vreme naseckajte crni luk i šargarepu na sitne kockice, a krompir i celer na malo krupnije. U posudi ugrejte ulje. Propržite luk, dodajte šargarepu, upržite za kratko i skinite sa vatre. Dodajte celer, promešajte sve i sipajte smesu u šerpu sa krompirom.

Skušu očistite od kostiju. Meso iskidajte na krupnije komade i dodajte u supu. Kada se krompir skuva i šargarepa omekša, dodajte rezance i isključite vatru. Poklopite. Posolite po ukusu. Sve vreme kuvajte na najslabijoj vatri.

Pre serviranja pospite sitno naseckanim peršunom. Začinite sokom od limuna ili sirćetom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: