Način pripreme
U šerpu stavite očišćenu i opranu skušu bez glave, lovorov list i biber u zrnu, so i dosta vode - oko 4l (preporučuje se da se ne doliva voda tokom kuvanja). Kuvajte sve oko 15 minuta.
Izvadite ribu i procedite bujon. Vratite na vatru i dodajte krompir.
Za to vreme naseckajte crni luk i šargarepu na sitne kockice, a krompir i celer na malo krupnije. U posudi ugrejte ulje. Propržite luk, dodajte šargarepu, upržite za kratko i skinite sa vatre. Dodajte celer, promešajte sve i sipajte smesu u šerpu sa krompirom.
Skušu očistite od kostiju. Meso iskidajte na krupnije komade i dodajte u supu. Kada se krompir skuva i šargarepa omekša, dodajte rezance i isključite vatru. Poklopite. Posolite po ukusu. Sve vreme kuvajte na najslabijoj vatri.
Pre serviranja pospite sitno naseckanim peršunom. Začinite sokom od limuna ili sirćetom.
Prijatno!