Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Karamel preliv za eklere i kolače

Karamel preliv za eklere i kolače

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Karamel preliv za eklere i kolače2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
"Da li mislite da se može odoleti ekleru sa karamel prelivom"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika
  • braon šećer - 4 kašike
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • kondenzovano mleko - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju, sa dnom koje se ne lepi, rastopimo maslac i pomešamo sa šećerom u prahu. Dodajemo 1-2 kašičice vode i mešamo dok se šećer ne karamelizuje.

Čim počne lepo da miriše, dodajemo kondenzovano mleko i šećer u prahu. Mešamo i skidamo sa vatre.

Uz pomoće male kašike nanosimo pripremljeni preliv preko gotovih eklera ili drugih kolača.

Ostavljamo na hladnom mestu na nekoliko sati i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: