Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni file losos-pastrmke

Pečeni file losos-pastrmke

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Pečeni file losos-pastrmke
Fotografije: Viktoria Konstantinova
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusan predlog za ljude sa stilom"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • limun - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ribu, operite je i osušite.

Promešajte so, biber, sok od limuna i maslinovo ulje i naseckajte nekoliko čenova belog luka.

Ovom smesom protrljajte spolja i iznutra ribu, pokrijte je kolutovima limuna i stavite nekoliko ispod ribe, umotajte sve u foliju i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na kraju pečenja, razmotajte ribu i pecite je tako još 5-10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: