Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Losos pastrmka u rerni

Losos pastrmka u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
5342011k
Losos pastrmka u rerni
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Sa čim ćete poslužiti ovu losos pastrmku u rerni?"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 1
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • crni biber
  • so
  • selen
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti i opere. Osuši se papirnim ubrusom spolja i iznutra. Posoli se.

Premazuje se predviđenom količinom maslinovog ulja unutra u stomaku i spolja.

Luk se oguli i seče na kockice, beli luk se presuje i pomeša sa lukom.

Začinjava se solju i crnim biberom. Ovom smesom se puni stomak losos pastrmke i ona se stavlja u tepsiju sa papirom za pečenje.

Odozgo se riba posipa uljem. Riba se peče na 180 stepeni dok ne bude gotova. Losos pastrmku u rerni sam servirala sa zelenom salaticom.

Pogledajte i druge naše predloge za losos pastrmku ili pastrmku u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: