Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Vojničke gurabije sa svinjskom mašću

Vojničke gurabije sa svinjskom mašću

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Vojničke gurabije sa svinjskom mašću
Fotografije: nenen
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Uz pomoć ovih gurabija, mala deca postaju odrasle osobe"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 1/3 čaše
  • šećer - 1 šolja
  • šećer - za posipanje
  • svinjska mast - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda - 1/2 kašičice
  • brašno - koliko primi
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast treba da bude na sobnoj temperaturi. Jaja umutite u posudi, dodajte šećer i nastavite da mutite viljuškom. U kiselo mleko stavite sodu i promešajte. Kada se aktivira, dodajte sve u posudu. U 1 šolju brašna stavite prašak za pecivo i promešajte. Dodajte brašno u smesu u promešajte kašikom.

Postepeno dodajte još brašna dok ne dobijete lepljivo gusto testo. Kada više ne možete da mešate kašikom i kada testo počne da se odvaja od zidova posude, rukama umesite testo uz dodavanje malo brašna. Količina brašna treba da bude dovoljna da se napravi gusto, lepljivo i meko testo. Testo ne treba da bude za razvlačenje.

Nauljite ruke i od testa pravite jednake loptice, koje ređajte u pleh pokriven papirom za pečenje. Svaku lopticu pospite sa malo šećera. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Rerna mora da bude ugrejana i onda će gurabije narasti i biti vazdušaste. Prilikom pečenja neka će pući, ali biće veoma ukusne.

Od ove količine dobija se 30-34 gurabija. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: