Način pripreme
Rastvorite šećer i kvasac u malo mlake vode. Odvojeno umutite jedno jaje sa uljem. Prosejte brašno, dodajte so u njega i napravite udubljenje.
Sipajte unutra smesu sa jajetom, dodajte i kvasac. Na kraju dodajte mast i zamesite meko testo. Stavite ga u posudu, pokrijte krpom i ostavite da odstoji tridesetak minuta.
Napravite nadev, odvajajući belance od žumanca od drugog jajeta (žumance ostavite za mazanje). Umutite belance u penu i namrvite unutra sir. Podelite testo na 4 jednaka dela.
Svaki razvijte u pravougaonik debljine oko 5 mm. U jedan dugačak kraj stavite nadev, uvijte u čvrst rolat i secite na parčiće, dužine 10 cm.
Oblikujte u kiflice i ostavite da narastu na sobnoj temperaturi oko 45 minuta. Namažite ih žumancem umućenim sa malo svežeg mleka i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15-20 minuta. Nek vam je slatko!