Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Kiflice sa svinjskom mašću

Kiflice sa svinjskom mašću

Kiflice sa svinjskom mašću
Fotografije: Tsvetelina Georgieva
1 / 2
13/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Toliko su ukusne i mekane da ne možemo da prestanemo da jedemo"

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac za hleb - 1/4 (10 g)
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • mast - 150 g, svinjska
  • so - 1 kašičica
  • sir - 150 g
  • brašno - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite šećer i kvasac u malo mlake vode. Odvojeno umutite jedno jaje sa uljem. Prosejte brašno, dodajte so u njega i napravite udubljenje.

Sipajte unutra smesu sa jajetom, dodajte i kvasac. Na kraju dodajte mast i zamesite meko testo. Stavite ga u posudu, pokrijte krpom i ostavite da odstoji tridesetak minuta.

Napravite nadev, odvajajući belance od žumanca od drugog jajeta (žumance ostavite za mazanje). Umutite belance u penu i namrvite unutra sir. Podelite testo na 4 jednaka dela.

Svaki razvijte u pravougaonik debljine oko 5 mm. U jedan dugačak kraj stavite nadev, uvijte u čvrst rolat i secite na parčiće, dužine 10 cm.

Oblikujte u kiflice i ostavite da narastu na sobnoj temperaturi oko 45 minuta. Namažite ih žumancem umućenim sa malo svežeg mleka i pecite u zagrejanoj rerni na 230 stepeni oko 15-20 minuta. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: