Način pripreme
Očistite višnje od dršaka i izvadite im koštice. Prelijte šećer preko njih i 1 l vode i skuvajte ih. Proedite ih i sačuvajte sirup od kuvanja.
Ostavite sirup od višanja da se ohladi, a nakon toga dodajte u njega prethodno rastvoren želatin u hladnoj vodi. Stavite belo vino i vinsku kiselinu i promešajte.
Posudu u kojoj ćete želirati višnje treba da dobro ohladite. U tu svrhu prelijte posudu ledenom vodom ili je stavite na led. Sipajte malo od sirupa u posudu i oblite celu površinu suda sirupom, klateći ga. Odozgo poređajte malo skuvanih višanja i ostavite žele da se stegne.
Kada se stegne, poređajte drugi sloj višanja i ponovo prelijte sirupom. Sačekajte da se želira i nastavite na isti način dok ne potrošite sav materijal.
Pre serviranja potopite posudu za kratko u toplu vodu, a nakon toga je okrenite na tanjir i servirate.