Način pripreme
Operite tikvice, odsecite mali poklopac sa jedne strane svake tikvice i uz pomoć kašičice izdubite unutrašnjost.
Poređajte tikvice u pleh, posolite ih i dodajte biber i malo maslinovog ulja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne omekšaju. Za to vreme napravite nadev. Očistite i na sitno naseckajte luk i spanać.
Nasecite na kockice dimljeni file i unutrašnjost tikvica. U tiganju ugrejte 2-3 kašike ulja i upržite tikvice, kasnije dodajte file, nakon toga luk i na kraju spanać. Skinite sa vatre i posolite i pobiberite.
Ostavite da se ohladi i onda dodajte jaja i dobro promešajte. Izvadite ispečene tikvice iz rerne i napunite ih nadevom, odozgo pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu.
Pecite dok se kačkavalj ne istopi. Poslužite sa svežom salatom po vašem izboru ili kao prilog uz pečeno meso.