Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene kuskusom

Tikvice punjene kuskusom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4761531k215
Tikvice punjene kuskusom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 4
04/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
9
"Omiljene punjene tikvice u neodoljivoj vegan varijanti, preporučujemo svima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • kuskus - 1 šolja, kuvan
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 1 struk, svež
  • paradajz - 1 mek
  • kukuruz - zamrznut
  • so
  • biber
  • šarena so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu isečemo na tri dela. Unutrašnjost svake izvadimo kašikom, ostavljamo malo za dno. Poređamo u pleh, obložen paprom za pečenje i pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za to vreme pripremamo nadev. Šargarepu, luk i šaradajz sitno sečemo. Izvađenu unutrašnjost tikvice takođe sitno iseckamo.

U posudi na vatri ugrevamo ulje i pržimo šargarepu i luk. Nakon toga dodajemo ivađenu unutrašnjost tikvica da se zaprži. Posle stavljamo malo kukuruza i paradajz i promešamo.

Dodajemo do 1 šolju vode i ostavljamo ispod poklopca da provri.

Kad provri stavljamo so i biber, promešamo i skidamo sa vatre. Dodajemo kuskus i dobro promešamo.

Pleh sa tikvicama vadimo iz rerne i punimo. Kad rasporeidmo smesu posipamo odozgo šarenom solju.

Po želji možemo dodati i peršun.

Pečemo do maksimum 20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: