Način pripreme
Tikvicu isečemo na tri dela. Unutrašnjost svake izvadimo kašikom, ostavljamo malo za dno. Poređamo u pleh, obložen paprom za pečenje i pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta.
Za to vreme pripremamo nadev. Šargarepu, luk i šaradajz sitno sečemo. Izvađenu unutrašnjost tikvice takođe sitno iseckamo.
U posudi na vatri ugrevamo ulje i pržimo šargarepu i luk. Nakon toga dodajemo ivađenu unutrašnjost tikvica da se zaprži. Posle stavljamo malo kukuruza i paradajz i promešamo.
Dodajemo do 1 šolju vode i ostavljamo ispod poklopca da provri.
Kad provri stavljamo so i biber, promešamo i skidamo sa vatre. Dodajemo kuskus i dobro promešamo.
Pleh sa tikvicama vadimo iz rerne i punimo. Kad rasporeidmo smesu posipamo odozgo šarenom solju.
Po želji možemo dodati i peršun.
Pečemo do maksimum 20 minuta na 180 stepeni.