bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Tikvice punjene kinoom

Tikvice punjene kinoom

Petya AleksandrovaPetya Aleksandrova
Početnik
158
Tikvice punjene kinoom
Fotografije: Petya Aleksandrova
1 / 2
07/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Dajte nam sveže tikvice i slobodu i gledajte kakvu smo đakoniju stvorili"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 100 g
  • voda - 200 ml
  • tikvice - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 mali ili 1 kašika paradajz pirea (po želji)
  • luk - 1/2 glavice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • mocarela
  • čubar
  • origano
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • ljute paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Isplaknite kinou dobro i nakon toga je stavite u šerpu sa vodom i prstohvatom soli. Kuvajte 10 minuta (dok se voda ne apsorbuje), nakon toga isključite rinlu i pokrijte poklopcem.

Operite tikvice, isecite ih na pola i jednom kašičicom izdubite unutrašnjost. Ubacite tikvice u posoljenu kipuću vodu ili na paru na dva minuta.

U tiganju zagrejte 2 kašike vode ili belog vina, dodajte pulpu od tikvica, narendanu šargarepeu, luk i paradajz.

Dodajte prstohvat soli, sveže mleveni biber i začine, pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka na slaboj vatri oko 5 minuta.

Promešajte dobro kinou sa povrćem, napunite čamce od tikvica i stavite u posudu za pečenje sa malo vode. Pecite u vrućoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, a nakon toga još 5 minuta sa mocarelom sa ventilatorom.

Servirajte punjene tikvice sa malo maslinovog ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: