Pečeni pirinač sa zečetinom

23/06/2017
"Aromatična zečetina u tri jednostavna koraka - kuvaš, pečeš, jedeš sa prijateljima "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano502
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zec se skuva. Nakon toga se seče na porcije. Luk se seče na kockice i sa paprikom se dinsta sa uljem i malo vode.

Kad bude gotov, u njih se dodaje paradajz i aleva paprika, malo vri i skida se sa vatre.

Nakon toga se uzima pleh, ko koji se sipa dinstano povrće i dodaje se šolja pirinča i u istoj šolji se odmeri 5 šolja tople vode i sipa.

Posoli se po ukusu i dodaje biber i lovorov list. Promeša se dobro i u njega se dodaju komadići zečetine. Peče se u umereno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar