Pečene ćuftice od krompira sa povrćem

23/06/2017
"Toliko sočne, toliko aromatične, toliko ... od krompira Jedite i ne razmišljajte "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 234
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite krompir da se skuva dok ne bude gotov, nemojte ga ljuštiti. Za to vreme isecite paprike i luk, ako je moguće što sitnije.

Ugrejte malo masti i izdinstajte na tihoj vatri, mešajte s periodično. Izvadite gotovo povrće preko ubrusa. Oljuštite skuvan i hladan krompir.

Stavite ga u posudu i napravite pire. Dodajte povrće, sitno iseckan peršun, jaje, biber i prstohvat soli.

Zamesite smesu, stavite mrvljeni sir i promešajte. Ostavite smesu u frižider na desetak minuta. Oblikujte male, okrugle ćuftice.

Uvaljajte u prezle i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih pospite nekoliko kapljica maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok ne dobiju lepu boju.

Servirajte sa sosom koji volite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar