Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa pavlakom i jagodama

Ekleri sa pavlakom i jagodama

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Ekleri sa pavlakom i jagodama
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ako smo vas naterali da večeras pripremite domaće eklere, znači naša misija je ispunjena"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • masalc - 50 g
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 1 komad, kesica
  • tečna pavlaka - 400 ml, slatka
  • te;na ;okolada - 100 - 150 g za ukras
  • maslac - 10 - 20 g
  • jagode
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo testo tako što stavljamo sveže mleko sa prstohvatom soli da provri. U njega dodajemo odjednom brašno i mešamo drvenom kašikom, dok se testo ne skupi u loptu.

Tako dobijeno kuvano testo ostavljamo da se ohladi. Kad bude gotovo, dodajemo jedno po jedno umućeno žumance od tri jajeta i mešamo dok ih testo ne upije.

Sipamo testo u špric i u pleh perko papira za pečenje pravimo eklere. Treba da budu razmaknuti, da se ne zalepe za vreme pečenja. Stavljamo da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Gotovi ekleri se ohlade.

Za to vreme umutimo tečnu slatku pavlaku. Eurokrem pomešamo sa 10-20 g kravljeg maslaca i rastopimona pari ili u mikrotalasnoj.

Ohlađene eklere punimo smesom. Odozgo prelivamo rastopljenim eurokremom i ukrasimo sa malo šlaga. Stavljmo jagodu na šlag.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: