Način pripreme
Pripremamo testo tako što stavljamo sveže mleko sa prstohvatom soli da provri. U njega dodajemo odjednom brašno i mešamo drvenom kašikom, dok se testo ne skupi u loptu.
Tako dobijeno kuvano testo ostavljamo da se ohladi. Kad bude gotovo, dodajemo jedno po jedno umućeno žumance od tri jajeta i mešamo dok ih testo ne upije.
Sipamo testo u špric i u pleh perko papira za pečenje pravimo eklere. Treba da budu razmaknuti, da se ne zalepe za vreme pečenja. Stavljamo da se peku u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Gotovi ekleri se ohlade.
Za to vreme umutimo tečnu slatku pavlaku. Eurokrem pomešamo sa 10-20 g kravljeg maslaca i rastopimona pari ili u mikrotalasnoj.
Ohlađene eklere punimo smesom. Odozgo prelivamo rastopljenim eurokremom i ukrasimo sa malo šlaga. Stavljmo jagodu na šlag.