Pogačice sa rolatom od kačkavalja

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
06/07/2017
"Po aromi ćete ih prepoznati nećete moći da im odolite "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano325
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 ml
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - 600 ml
  • rolat od kačkavalja - 120 g
  • sir - 40 g
  • pasta - za premazivanje
  • prezle - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • so - prstohvat
  • voda - 2 kašike
  • maslac - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u 100 ml toplog mleka sa šećerom i ostavite da odstoji.

Sipajte kvasac u prosejano brašno, dodajte preostalo sveže mleko, so, ulje i umesite srednje meko testo. Pokrijte folijom i ostavite da naraste 30-40 minuta.

Rolat od kačkavalja nasecite na kolutove, kolutove na štapiće, a njih na kockice. Testo podelite na dva dela, svaki deo napravite fitilje i nasecite ih na jednake delove. Svaki deo spljeskajte kao pogačicu i u sredinu postavite kockicu rolata od kačkavalja i onda skupite krajeve i napravite loptu.

Poređajte pogačice u nauljeni pleh, pospite ih izmrvljenim sirom i ostavite ih da narastu još 20 minuta. Pripremite pastu od istopljenog maslaca, dodajte prezle, so i vodu i sve umešajte u kašicu. Četkom premažite pažljivo svaku loptu bez pritiskanja.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni do lepe zlatne boje. Đakonija sa hrskavom koricom i fantastičnim ukusom!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar