Način pripreme
Skuvajte i ocedite kore za lazanju. Proplaknite ih hladnom vodom.
Prodinstajte tikvice i šargarepu, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U tiganju istopite maslac. Dodajte brašno i upržite ga 5 minuta na umerenoj vatri uz neprestano mešanje. Dodajte sveže mleko i ostavite da se krčka, dok se sos ne zgusne. Mešajte bez prestanka. Posolite i dodajte biber. Kada je gotovo, sklonite sa vatre.
Premažite maslacem pravougaoni pleh. Na dno posude rasporedite 80 g paradajz pirea. Pospite malo bosiljka. Rasporedite 1/3 povrća preko bosiljka, a odozgo stavite red kora. Ponovite ovaj postupak još dva puta.
Gornji sloj premažite rastopljenim maslacem. Prelijte beli sos preko, a nakon toga stavite narendani kačkavalj.
Lazanju pecite 35 minuta, dok kačkavalj ne počne da ključa.
Poslužite uz preostali paradajz sos kao prilog uz lazanju.