Lazanja bez mesa

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
06/07/2017
"Raskošna vegeterijanska lazanja, koja treba da se pojede do poslednjeg parčeta "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 323
  • Pregledi tokom meseca155
  • Pregledi tokom sedmice40
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 350 g
  • tikvice - 4 komada, isečene na tanke kolutove
  • šargarepa - 4 komada, isečene na tanke kolutove
  • maslac - 100 g
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 130 ml
  • so
  • biber
  • paradajz sos - 500 g, gust
  • bosiljak - 2 kašike, iseckan svež
  • kačkavalj - 80 g, rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte i ocedite kore za lazanju. Proplaknite ih hladnom vodom.

Prodinstajte tikvice i šargarepu, dok ne omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.

U tiganju istopite maslac. Dodajte brašno i upržite ga 5 minuta na umerenoj vatri uz neprestano mešanje. Dodajte sveže mleko i ostavite da se krčka, dok se sos ne zgusne. Mešajte bez prestanka. Posolite i dodajte biber. Kada je gotovo, sklonite sa vatre.

Premažite maslacem pravougaoni pleh. Na dno posude rasporedite 80 g paradajz pirea. Pospite malo bosiljka. Rasporedite 1/3 povrća preko bosiljka, a odozgo stavite red kora. Ponovite ovaj postupak još dva puta.

Gornji sloj premažite rastopljenim maslacem. Prelijte beli sos preko, a nakon toga stavite narendani kačkavalj.

Lazanju pecite 35 minuta, dok kačkavalj ne počne da ključa.

Poslužite uz preostali paradajz sos kao prilog uz lazanju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar