Lazanja bez glutena

24/04/2019
"Sočna lazanja sa tikvicama - izazov bez glutena za gladnike "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano151
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na kriške po dužini (tanko). Posolimo ih i poređamo na ubrus. Ostavljamo ih da se ocedi sok od njih.

Odvajamo batake od kostiju i sameljemo meso. Isečemo paprike, luk i beli luk i propržite sa malo masti oko 5 minuta.

U njih dodajtemo pileće mleveno meso i dinstamo još 10 minuta, nakon toga sipamo sos od paradajza i kuvamo dok se ne zgusne. Začinimo biberom i solju po ukusu i dodajemo bosiljak. Skidamo sa vatre.

Izrendamo kačkavalj i izgnječimo sveži sir.

U pleh za pečenje sipamo malo masti na dno i poređamo jedan sloj tikvica. Preko njih izmrvimo kačkavalj i sir. Nastavljamo sa jednim slojem piletine sa sosom.

Tako ređamo još jednom od tri sloja, završavamo piletinom sa sosom. Isečemo mocarelu na kriške i poređamo na jelo.

Pečemo lazanju na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar