Način pripreme
Isečemo tikvice na kriške po dužini (tanko). Posolimo ih i poređamo na ubrus. Ostavljamo ih da se ocedi sok od njih.
Odvajamo batake od kostiju i sameljemo meso. Isečemo paprike, luk i beli luk i propržite sa malo masti oko 5 minuta.
U njih dodajtemo pileće mleveno meso i dinstamo još 10 minuta, nakon toga sipamo sos od paradajza i kuvamo dok se ne zgusne. Začinimo biberom i solju po ukusu i dodajemo bosiljak. Skidamo sa vatre.
Izrendamo kačkavalj i izgnječimo sveži sir.
U pleh za pečenje sipamo malo masti na dno i poređamo jedan sloj tikvica. Preko njih izmrvimo kačkavalj i sir. Nastavljamo sa jednim slojem piletine sa sosom.
Tako ređamo još jednom od tri sloja, završavamo piletinom sa sosom. Isečemo mocarelu na kriške i poređamo na jelo.
Pečemo lazanju na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo.