Plov bez mesa

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18792
26/10/2019
"Turska kuhinja ima pilav, a ruska vas mami plovom - vama ostavljamo izbor i rešenje šta je ukusnije "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi ugrejte ulje i u njemu upržite luk isečen na rebarca i šargarepu isečene na tanke trake. Dodajte oprano suvo grožđe i promešajte.

Kada luk postane prozračan, dodajte oprani pirinač i pržite uz povremeno mešanje 5 do 10 minuta. Dodajte vrelu vodu u odnosu 1:2 na pirinač.

Poklopite i kuvajte prvo na jakoj vatri, a kasnije na slaboj i nemojte pomerati poklopac. Nakon otprilike 15 minuta skinite sa vatre i ostavite poklopljeno. Poslužite sa naseckanim peršunom preko jela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar