bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana Riba»Marinirane papaline na domaći način

Marinirane papaline na domaći način

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Marinirane papaline na domaći način
Fotografije: Zoritsa
1 / 3
06/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno45 min.
"Evo, meze je gotovo, sada preostaje da neko donese dobro staro vino i da počnemo"

Potrebni sastojci

  • papaline - 1 kg (ili inćuni)
  • so - 1 kg, morska
  • vinsko sirće - 1 l
  • ulje - 1, 5 l
  • biber - 5 zrna po teglici
  • piment - 2 zrna po teglici
  • ruzmarin - po struk, po želji
  • lovorov list - 1 list po teglici
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite papaline od glava i unutrašnjosti. Poređajte je u staklenu posudu (najbolje vatrostalna posuda), posolite je obilno i ostavite je da odstoji 12 sati u frižideru, prekrivena providnom folijom.

Nakon toga isperite ribu i potopite je na 6 sati u vinsko sirće. Ovako odstojalu ribu poređajte u teglice i između stavite biber i piment u zrnu, lovorov list ili struk ruzmarina ili origana po želji.

Ugrejte ulje dok ne zasvetli. Od starih ribara jedan savet: u ulje stavite koricu hleba da se isprži i na taj način ulje čuva ukuse i neće se ukvariti.

Sipajte ulje u teglice. Zatvorite ih poklopcima i čuvajte ribu na hladnom mestu. Nema tačnih mera, jer sve zavisi od količine riba, koje želite da marinirate.

Ribu možete poslužiti u nekoliko varijanti. Evo nekoliko:

- sa prepečenom kriškom hleba, ukrašena listom salate i kolutovima praziluka;

- kao hladno predjelo sa sokom od limuna i na kolutove nasečenim crnim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: