Marinirane papaline

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
364
365
Marinirane papaline
18/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije4
"Perfektno meze za votku ili rakiju mora da odstoji najmanje 5 dana u frižideru i zbog toga nemojte da se prenemažete, već počnite sa pripremom"

Potrebni sastojci

  • papaline - 1 kg, sirove
  • ulje - oko 500 ml
  • sirće - oko 500 ml
  • so - morska
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Papaline dobro operite i očistite. Poređajte ih u odgovarajuću posudu i dobro ih usolite morskom solju. Stavite poklopac i posudu stavite u frižider na 24 sata.

Sledećeg dana operite ribu i potopite je u vodu na 1 sat. Ocedite ribu dobro od vode, pa je prelijte sirćetom, tako da sirće prekrije ribe.

Ostavite ribu da odstoji u sirćetu 1 sat, pa je ponovo ocedite. Ponovo poređajte ribu u posudu, a između riba ubacite kolutove crnog luka, lovorov list i naseckani peršun. Prelijte papaline uljem, tako da prekrije ribu.

Ovako poređanu ribu poklopite i ostavite u frižideru na 5 dana. Nakon tog vremena, marinirane papaline su spremne za konzumiranje. Odlično su meze za votku ili rakiju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: