Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćni kolač»Kolač sa kajsijama i karamelom

Kolač sa kajsijama i karamelom

DaniDani
Početnik
18626
Kolač sa kajsijama i karamelom
Fotografije: Elitsa
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Pitanje principa je da nikada ne odbijamo kolač, a mi držimo do principa"

Potrebni sastojci

  • šećer - 2 kašike, za karamel
  • kompot - 1 tegla od kajsija
  • jaja - 4 komada
  • šećera - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica / 10 gr /
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite kajsije iz kompota, a sok sačuvajte. U tepsiju za pečenje (prečnika 26-28 cm) pospite 2 kašike šećera i stavite tepsiju u zagrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje. Nemojte mešati i pazite da karamel ne pregori.

Izvadite tepsiju iz rerne. Dok se karamel hladi, pripremite smesu za testo: jaja umutite sa šećerom, pa dodajte brašno promešano sa praškom za pecivo i vanilom.

U tepsiju preko karamela sipajte 2 kašike ulja i rasporedite ga četkom preko cele površine. Preko karamela stavite oceđene kajsije iz kompota. Preko njih sipajte testo za kolač. Pecite u umereno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok kora ne dobije zlatnu boju.

Proveravajte čačkalicom. Izvadite kolač iz rerne i dok je vruć prelijte ga sokom od kompota. Kada kolač upije sok, možete ga okrenuti na tanjir za posluženje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Sad sam ga pravila i nikad više?
23.03.2023 19:51