Način pripreme
Ljuštimo, peremo i kuvamo cele krompir i šargarepu. Kad se skuvaju izvadimo, osušimo i narendamo na krupno rende. Dodajemo im sitan sir, 3 kašike suvih finih ovsenih pahuljica, 1 kašiku prezli. 1 kašičicu praška za pecivo, so, biber i čubar po ukusu.
U odvojenoj posudi umutimo jaje s prstohvatom soli. Od toga stavljamo 2 kašike u smesu za prstenčiće. Dobro zamesimo i ostavimo u frižider 30 minuta na hladnom.
Od ohlađene smese uzimamo lopticu i na nabrašnjenom papiru za pečenje oblikujemo debele fitilje kojima slepimo krajeve i dajemo oblik prstenčića. Posipamo obilno brašnom i mažemo blago umućenim jajetom pomoću četke.
Okrećemo pomažući se špatulom da namažemo i s druge strane. Takođe sa špatulom stavljamo prstenčiće da se isprže u zagrejanom ulju.
Treba da se zacrvene s obe strane. Gotove prstenčiće izvadimo na rešetku. Možemo da serviramo kao garnirung ili sa mlečnim sosom.