Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Meze»Prstenčići od ovsenih pahuljica, sitnog sira i povrća

Prstenčići od ovsenih pahuljica, sitnog sira i povrća

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Prstenčići od ovsenih pahuljica, sitnog sira i povrća7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Verenički prsten nije jedini način da nekome kažeš da ga voliš. Ovi ukusni prstenčići od ovsenih pahuljica, sitnog sira i povrća vrše skoro isti posao"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 komad od 200 g
  • šargarepa - 1 komad, veća
  • ovsene pahuljice - 3 kašike, fine, suve
  • prazle - 1 kašika
  • sitan sir - 100 g
  • čubar - suvi
  • biber
  • so
  • jaje - 1 komad, sveže
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ljuštimo, peremo i kuvamo cele krompir i šargarepu. Kad se skuvaju izvadimo, osušimo i narendamo na krupno rende. Dodajemo im sitan sir, 3 kašike suvih finih ovsenih pahuljica, 1 kašiku prezli. 1 kašičicu praška za pecivo, so, biber i čubar po ukusu.

U odvojenoj posudi umutimo jaje s prstohvatom soli. Od toga stavljamo 2 kašike u smesu za prstenčiće. Dobro zamesimo i ostavimo u frižider 30 minuta na hladnom.

Od ohlađene smese uzimamo lopticu i na nabrašnjenom papiru za pečenje oblikujemo debele fitilje kojima slepimo krajeve i dajemo oblik prstenčića. Posipamo obilno brašnom i mažemo blago umućenim jajetom pomoću četke.

Okrećemo pomažući se špatulom da namažemo i s druge strane. Takođe sa špatulom stavljamo prstenčiće da se isprže u zagrejanom ulju.

Treba da se zacrvene s obe strane. Gotove prstenčiće izvadimo na rešetku. Možemo da serviramo kao garnirung ili sa mlečnim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: