SIrup od trešanja iz babinih teftera

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
10/07/2017
"Sveže ideje iz babinih teftera - sirup od trešanja "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zrele trešnje - 2 komada (sorta Van)
  • šećer - 1, 5 kg
  • rozetla - 3 lista
  • limuntus - 1 i po kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje se očiste i operu. Koštice se izvade iznad emajlirane ili porcelanske posude da se sakupi sok.

Izgnječe se kroz sito (ja sam ih stavila u mašinu za sok). Izdvojeni sok se izmeri i na jednu šolju se stavi pola kg šećera.

Smesa se kuva u emajliranoj posudi dok se meša drvenom varjačom. Aromatizuje se listovima rozetle.

Kada sirup počne da se zgušnjava dodaje se limunska kiselina, meša se dobro, posuda se skloni s ringle i skuplja se pena.

Kad se malo ohladi nalije se u tamne flaše s metalnim poklopcima.

Dobro zatvorene čuvaju se na tamnom i hladnom mestu.

Nek vam je slatko!

Savet: Ako ne raspolažete babinim hladnim podrumom, sterilišite sirup pet minuta, ostavljajući bocu sirupa u frižideru za brzu konzumaciju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar