Torta palačinka od krompira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77303
11/07/2017
"Jedna torta u koju nećemo ubosti svećice, već viljuške "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano462
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • peršun - pola vezice
  • jaja - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • sir - 50 - 100 g
  • biber
  • so - po želji (sir je dosta slan)
  • maslinovo ulje
  • mocarela - ili kačkavalj, ili kisela pavlaka za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se skuva. U posudi se nagnječi zajedno sa sirom. Dodaju se peršun, jaja, veoma sitno isečen luk i začini.

Tiganj sa nelepljivim dnom se zagreje (može da se namaže maslinovim uljem ili ako volite pržite palačinke sa više ulja).

Od smese se dobijaju tri palačinke tj. smesa se raspodeli na tri dela i svaki se prži/zapeče dok ne dobije zlatastu boju s obe strane.

Poređaju se u tanjir, a preko svake se pospe mocarela ili kačkavalj. Mogu da se namažu i kiselom pavlakom. Tako dobijena torta se iseče na parčiće i spremna je za serviranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar