Način pripreme
Krompir oljuštite i nasecite na krupno. Skuvajte ih u slanoj vodi i ocedite. Izgnječite ih u pire sa 50 g maslaca, dodajte jaje i smesu podelite na 2 dela.
U tiganju ugrejte ulje, upržite naseckani praziluk na 2-3 minuta, dodajte svinjsko meso, nasečeno na male zalogaje i sitno seckanu slaninu.
Upržite sve do zlatne boje, posolite, dodajte biber, čubar i na kraju alevu papriku. Promešajte i skinite sa vatre.
U maloj tepsiji, na papiru za pečenje, koji ste premazali uljem, napravite koru od krompir pirea uz pomoć kašike. Preko nje sipajte nadev, a odozgo prekrijte drugu polovinu krompira.
Premažite sve kiselom pavlakom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta.
Izvadite i odozgo pospite rendanim kačkavaljem.
Vratite u rernu da porumeni. Izvadite tortu u tanjir i ukrasite po želji.
Ukusno i običnim danima i za praznike!