Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Tirosalata - grčko predjelo sa sirom

Tirosalata - grčko predjelo sa sirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Tirosalata - grčko predjelo sa sirom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 8sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Evo najtačnijeg recepta za čuvenu Tirosalatu, koja se toliko dopada svima"

Potrebni sastojci

  • sir - 500 g, tvrdi
  • kiselo mleko - 200 g
  • maslinovo ulje - 1/4 šoljice
  • ljute paprike - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno. Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa mutite dok sir ne bude u malim i sitnim granulama.

Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu. Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru. Izvanredno predjelo koje su Grci napravili sa neponovljivim ukusom.

Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima - Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno te isto predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: