Marinirani kornišoni sa mirođijom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
354
365
Marinirani kornišoni sa mirođijom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
13/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Skuvaj5 min.
Ukupno45 min.
Porcije16
"Hrsakvi krastavci sa mirođijom, idealno meze za zimu!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite kornišone hladnom vodom. U tegle od 800 g sipajte sirće do donje crte. Dodajte 1 ravnu kašiku morske soli, 1 kašiku šećera, 4-5 zrna bibera i 2-3 zrna pimenta.

Napunite tegle kornišonima, a između stavite neku grančicu mirođije. Sipajte vodu do gornje ivice. Zatvorite poklopcima i sterilišite tegle oko 5 minuta, dok krastavci ne promene boju, kako bi bili hrskavi.

Ostavite da se tegle ohlade u posudi u kojoj su se kuvale. Ohlađene tegle izvadite i čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Idealno meze za zimu!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: