Pečeno slatko od kajsija

13/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1616
"Nakon prvog puta kada ga napravite u rerni, nikada više nećete želeti da kuvate slatko na klasičan način "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 313
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsije - 2 kg, zrele i čvrste
  • šećer - 1.5 kg
  • limunska kiselina - 2 kašičice, ravne
  • seme kajsije - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite kajsije, prepolovite ih, sklonite košticu i svaku polovinu nasecite na 3 dela. Po želji, možete slomiiti koštice i iskoristiti seme iz njih za slatko.

Voće sipajte u veliki pleh i stavite ga u zagrejanu rernu na 170 stepeni da se peče. Povremeno promešajte polako i pažljivo, dok se šećer ne istopi. Prilikom mešanja skidajte penu.

Pecite slatko, dok ne dobijete standardnu gustinu. Kaplica koju stavite na tanjir, ne treba da teče. Dodajte limunsku kiselinu i promešajte. Nakon 5 minuta izvadite slatko i odmah ga sipajte u suve tegle. Zatvorite dobro poklopcima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar