Način pripreme
Odsecite donje krajeve vezica špargle. Isecite šargarepe i tikvice na tri dela. Očistite paprike od semenki i isecite ih po dužini na 8 parčića. Oljušteni luk rasecite na 8 trouglastih parčića ne razrezujući glavicu do kraja.
Stavite povrće u posudu dodajte majčinu dušicu, ulje, so, biber i promešajte. Stavite povrće na prethodno zagrejan roštilj i pecite 3 minuta.
Sklonite šparglu. Okrećite ostatak povrća na 90 stepeni, jer će se tako formirati šare od rešetke roštilja. Pokrijte poklopcem roštilj i pecite povrće dok ne omekša, dok ga okrećete na svaka tri minuta.
U međuvremenu pomešajte u malom tiganju javorov sirup sa sirćetom, ostavite da smesa provri i kuvajte oko dva minuta ili dok se ne zgusne. Namažite povrće delom ove glazure, okrenite i namažite i drugu stranu. Prebacite u veliki tanjir, ponovo namažite i servirajte.