Način pripreme
Brašno, šećer, so, maslac i vodu stavite u multipraktik. Promešajte dok ne dobijete testo koje se mrvi.
Kada ga izvadite iz posude, dodatno ga umesite rukama, ali ne predugo, kako se maslac ne bi istopio.
Nakon toga, testo umotajte u providnu foliju i ostavite ga u frižider na 20 minuta. Izvadite ga i podelite na dva dela - veći doe za donju koru, a manji za rešetku za pitu. Veći deo razvucite i postavite ga u posudu za pitu.
Sledeći korak je nadev. Promešajte očišćene višnje, brašno (skrob) i šećer. Nakon toga smesu sipajte preko kore za lenju pitu i rasporedite ravnomerno.
Drugi deo testa razvucite i nasecite na tanke trake. Poređajte polovinu traka vertikalno, a drugu polovinu horizontalno.
Poslednji korak je pečenje. Pecite na 220 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite na 180 i pecite još 40-50 minuta.
Kada je lenja pita gotova, izvadite je iz rerne, sačekajte da se ohladi i pospite je šećerom u prahu.