Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Kolenica sa belim pasuljem

Kolenica sa belim pasuljem

Kolenica sa belim pasuljem
Fotografije: Jordanka Taseva
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Jednostavnost pravljenja i savršen ukus - šta više možete da tražite od jednog jela!"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad (bez kožice)
  • pasulj - 500 g
  • ulje - pola šolje
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj i prelijte hladnom vodom. Kuvajte ga dok ne provri i bacite vodu.

Prebacite pasulj u ekspres lonac. Dodajte kolenicu, sitno iseckane luk i šargarepu. Dolijte vodu do naznačenog mesta na loncu. Sipajte ulje i stavite poklopac.

Kuvajte oko sat i deset minuta. Sačekajte da para izađe i sklonite poklopac.

Zaćinite solju i čubrom. Odvojte meso od kosti i dokuvajte još pet minuta.

Pre serviranja pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: